Moj seznam spletnih dnevnikov

nedelja, 29. junij 2014

Recept za jagodno pito + nedeljske modrosti

Nekoliko starejše gospe, kar veliko jih je bilo, so dostikrat dejale, da je delo najboljša rešitev za vse. Ko sem bila mlajša, nisem čisto točno razumela, o čem govorijo, danes pa modro prikimavam in se do pikice strinjam. Pomaga pri čisto vsem. V mojem primeru zlasti pri glavobolu, s katerim se zbudim po prekrokani petkovi noči (veliko bolj od katere koli tablete), ali dolgčasu, zaradi katerega začnem preveč razmišljati, analizirati in si napletati temne scenarije. Takrat se je najbolje z nečim zaposliti. Pa naj bo to pospravljanje stanovanja, kuhanje, učenje nemščine ali pa zgolj kakšno še bolj nesmiselno opravilo kot npr. dekoriranje bombažne vrečke za v trgovino (tudi te morajo biti lepe, ne?) Kar koli. Samo, da preusmeri misli in zaposli um. Ko je prah pobrisan, pita pečena in vrečka posušena se tudi misli zjasnijo in svet zopet postane lepši :)




Še en recept za pito za tiste, ki imate preveč jagod v hladilniku in ste bodisi slabe bodisi dobre volje (v vsakem primeru je odlična).

Potrebujete:
- 30 dag moke
- 20 dag masla
- 10 dag sladkorja
- jajce

Zgnetemo gladko testo in ga damo za pol ure v hladilnik. Potem zmešamo 25 dag skute, 2 žlici sladkorja, jajce in 1 naribano limonino lupinico. Nadev porazdelimo po testu.

Vse skupaj pečemo v pečici približno 30 minut na 190 stopinjah. Ko je pita pečena, počakamo, da se ohladi. Prekrijemo jo z jagodami (jaz sem jih potrebovala približno pol kile, da je bilo testo čisto prekrito), potresemo s sladkorjem in pokapamo z limoninim sokom.


Lep preostanek vikenda in dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar